Høststemning og hjemmelagd strå krans

Nå var det en stund siden jeg hadde skrevet noe på bloggen, rart hvordan tiden flyr spesielt på sommeren. Nå er det godt å komme i gang igjen og jeg gleder meg skikkelig til å ta fatt på høsten. 

I nettbutikken forbereder jeg nå høstens nyheter, noe er allerede kommet inn og noe er på vei. Jeg kan røpe såpass at det kommer inn flere flotte tekstiler fra Chamois, nyheter fra Sthål og Storefactory. Denne uken har jeg gjort en liten ute styling med noen av produktene til Chamois. Nytt denne høsten er tekstiler i fargen oker gul. Under her finner du noen bilder fra denne ukens styling. Har du lyst å se den hjemmelagde strå kransen og fremgangsmåte finner du også den under her.

           

          

         

Bordet er dekket med den vakre Paradise duken i fargen oker gul fra Chamois. En myk bomullsduk perfekt til høstens borddekkinger. Du finner den i størrelsen 170 x 270 cm i nettbutikken. En annen oker gul nyhet fra Chamois er putetrekk med Leaf mønster. 

       

       

       

Jeg blir veldig inspirert av strå i alle mulige farger og fasonger nå på høsten. Strå er jo bare så dekorativt og kan brukes til mye i form av dekor. Jeg har lenge tenkt at jeg skulle lage en høstkrans i strå, så denne uken tok jeg meg en tur på stranden og plukket med meg masse fine strå. Selve kransen var ikke vanskelig å lage så hvis du også har lyst å prøve, kommer fremgangsmåten her:

Du trenger:

-          Strå (Jeg plukket noen på stranden og mikset dette sammen med noen butikk kjøpte strå).

-          Metallring eller noe å binde selve kransen på. (Jeg kjøpte min ring på kremmerhuset, men du kan også bruke en metallkleshenger som du former til en sirkel).

-          Vikletrå og skarp saks

 

Fremgangsmåte:

-          Klipp alle stråene med noen cm stilk

-          Fest vikletråden i metall ringen, tre runder.

-          Samle 3-4 strå i en liten bukett og fest de på metall kransen. De største/lengste stråene plasserte jeg ytterst på ringen og de minste innerst.

-          Enden på vikletråden sitter nå fast på metallringen så tar du snellen og vikler 2-3 runder rundt stilkene på de stråene du vil feste.

-          Ta en ny «bukett» strå og fest disse med vikletrå

-          Gjenta prosessen til du kommer helt rundt

-          Fest vikletråden der du startet 3 runder og klipp av.

Så har du en flott hjemmelagd krans til å glede deg over hele høsten.

Håper du ble inspirert og tekstilene til denne stylingen finner du i nettbutikken!

Varmt velkommen

Klem Elisabeth K