Inspirasjon til høstbordet


Kveldene blir mørkere og høsten er her! Høsten er en årstid jeg liker veldig godt, med sine vakre farger og kvelder foran peisen. Når høsten kommer pleier jeg å gå mot mer lune jordfarger i interiøret og også når jeg dekker bord. Her viser jeg litt fra et høstbord jeg dekket i helgen. 

Inspirasjonen til denne bordekkingen var høstfarger og da spesielt den vakre rustrøde fargen på linserviettene. Denne fargen er bare så nydelig, spesielt sammen med hvitt, grønt og brunt. For at den rustrød fargen skulle vise godt igjen dekket jeg med hvite middagstallerkner og hvite asjetter. På bordet la jeg dekorringer som jeg har pyntet med litt grønt jeg fant ute. Her kan man jo bruke det man ønsker, alt fra blomster til annet grønt man kjøper hos blomsterhandelen. Man kan jo også binde full krans, her har jeg kun dekket den ene siden av dekorringene. 
Det er ikke alltid like lett å få serviettene til å ligge pent på tallerkenen, men her har jeg brettet inn hjørnene på tvers på baksiden slik at servietten ligger litt over serviset og ned langs bordkanten. Jeg har brukt litt grønt fra buketten som dekor, sammen med sort bestikk og lær bånd for å binde servietten. Her kan du jo bruke det du har av bånd eller lignende hjemme. Buketten satt jeg sammen med matchende farger hos mestergrønn, der har de jo så mye forskjellig og man kan mikse og matche bukettene slik man vil. Håper du ble inspirert til å dekke høstbordet hjemme hos deg! Produkter fra denne bordekkingen, som linservietter og servise finner du i nettbutikken.

Ta gjerne turen innom min instagram konto @kjosigarden.no for mer inspirasjon og borddekking tips! Ha en fin høstkveld // Elisabeth K